Roboleiri Imatralla 7.- 9.8.2020 klo 10-16

Paikkana RoboCamp oppimisympäristö, Mioni Startup Campus Kukkolinnankatu 5 (ent. Linnalan koulu) 

Robocamp –hanke järjesti kaikille yli 16-vuotiaille suunnatun roboleirin.

Leirillä perehdyttiin  lego-robottien ohjelmointiin ja käyttöönottoon. Leiriläiset oppivat, mitä ovat sensorit, aktuaattorit, efektorit ja cobotit.

Robotiikka kehittää ongelmanratkaisukykyä ja sitä treenattiin mm. yrityshaasteella, joka saatiin Tetrapakilta ratkaistavaksi leirin aikana. Saimme myös mahdollisuude käydä tutustumassa ITANORDIC Oy:n vaikuttavaan automatisoituun tuotantotilaan Puntalassa. 

Saimme leirille myös medianäkyvyyttä, katso Uutisvuoksen artikkeli leiristä

 

Opettajana leirillä toimi Tuomas Syyrilä

”Hei! Olen Tuomas Syyrilä ja opiskelen konetekniikkaa LUT yliopistolla. Opintojeni ohella toimin tutkijana LUT:in älykkäiden koneiden laboratoriolla. Tällä hetkellä suunnittelen ja toteutan UR10 robottiin perustuvaa automatisoitua työasemaa kandidaatintutkielmassani. RoboCamp:illä tulette oppimaan robotiikan alkeita ja mitä työskentely robottien kanssa käytännössä on. Olen itse aloittanut robotiikan alalla noin vuosi sitten täysin tyhjältä pohjalta, joten pystyn henkilökohtaisen kokemuksen pohjalta kertomaan, miten pääsette alkuun. Leirin aikana pääsette myös itse ohjelmoimaan yksinkertaisia robotteja ja ratkaisemaan käytännön ongelmia niiden avulla. ”